Who am i..

Aziz Lessy

 

Aziz Lessy is een visual artist met Molukse roots geboren in 1983. Het jaar waarin klassiekers als Scarface werden uitgebracht. Zijn vervolgstudie was de opleiding interieur designer/meubel maker. Na 4 jaar deze opleiding te hebben gevolgd besloot hij te doen wat volgens hem vele mensen moeten doen, hij volgde zijn droom.

Als kind zag hij zijn vader veel bezig als kunstschilder, en dan in het bijzonder het schilderen van rozen met olieverf. Hij mocht vaak mee naar het atelier van zijn vader om daar zijn eerste schilderijen te maken, na zijn eerste canvas was hij verkocht en toen begon het.

Op school struggelde hij al vaak met zijn creativiteit, Aziz was niet de persoon die direct wist wat hij later zou willen doen. Na zijn middelbare school heeft hij 2 verschillende vervolgopleidingen gevolgd Fashion en het laatste interieur designer/Meubelmaker. Na al dit vond Aziz dat hij zijn droom moest volgen.

 

De Droom,

Met een vader als kunstschilder wilde hij zelf niet anders dan dat.

Maar het was zijn oudere broer die hem als eerst in contact bracht met graffiti in de jaren 90. 

In het begin met een stift waarna al snel de spuitbus volgde waarmee hij heel de stad versierde met zijn tags en pieces.

Niet alleen muren moesten er aan geloven maar soms ook een trein. Geen school maar “verven” het liefst elke dag.

Hij wilde graag dat zijn werk gezien werd.

Tot op de dag dat hij werd achtervolgd door de politie en een lokale boer waar hij gelukkig van kon ontsnappen, weliswaar met een hoofdwond. Besloot hij het rustig aan te doen. Al kriebelen zijn handen wel soms als hij nog een toffe “spot” ziet.

 

Vandaag de dag,

Na het illigaal en legaal painten in binnen en buitenland is Aziz nu volledig gericht op het maken van kunst. Voornamelijk muurschilderingen, dit in opdracht van oa verschillendere gemeentes.

Waar een wil is is een weg, en met meer kleur in de wereld is het allemaal veel leuker!