EEN OASE VAN TURQUOISE

Een grijze betonnen en in de avond verlaten fiets tunnel kon wel een likje verf gebruiken. Ik werd door de gemeente Tilburg gevraagd of ik een ontwerp kon maken voor deze tunnel.

Voor mij was het meer dan alleen de tunnel schilderen, ik wilde graag de tunnel in de toekomst graffiti Proof hebben en een gevoel van veiligheid waarborgen door heel deze tunnel in een thema verpakken. En dan met als hoofdkleur blauw en turquoise.

Zo heb ik besloten om niet alleen de wanden, wat eigenlijk de bedoeling was. Maar ook het gehele plafond mee te schilderen en omdat deze bestond uit verschillende lossen elementen heb ik ze elk in een andere kleur schakering gemaakt, zodat de fietser zich in een oase van tuquoise bevind tijdens de rit.

Op de wanden komen elementen voor die te maken hebben met de directe omgeving, zoals een ijsbaan, sporthal, maar ook detailhandel en horeca,

Met deze zachte kleur tinten zal men zich tegenwoordig veiliger voelen zodra men deze tunnel doorgaat.
En doordat geen enkele plek meer de kleur van beton heeft is deze brug ook vrij van graffiti en tags, dit ook mede door de anti graffiti coating wat is aangebracht

Opdracht: gemeente Tilburg
Foto’s: Nieck Blokvoort